Loading...
Αρχική Σελίδα  |  Υπουργείο

Υπουργός

Γιώργος Παπαναστασίου

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας την 1η Μαρτίου 2023.

Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός στο επάγγελμα, με πρώτο πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κύπρου, BSc Μηχανολόγου Μηχανικού από το City University του Λονδίνου και MSc in Refrigeration and Air Conditioning από το Kings College του Λονδίνου.

Εργάστηκε για 26 χρόνια στην BP από διάφορες υψηλόβαθμες διευθυντικές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην Κύπρο, όπου κατείχε, μεταξύ άλλων, τη θέση του Γενικού Διευθυντή (Country Head).

Ακολούθως, την 1η Οκτωβρίου 2011 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της VTT Vasiliko Ltd (VTTV), θυγατρικής της πολυεθνικής VTTI B.V. με έδρα την Ολλανδία, θέση την οποία κατείχε μέχρι τον διορισμό του ως Υπουργού. Μεταξύ άλλων, στη VTTV ηγήθηκε μιας ευέλικτης ομάδας επαγγελματιών για την κατασκευή του τερματικού σταθμού αποθήκευσης και διαχείρισης ενεργειακών προϊόντων, το οποίο λειτουργεί σήμερα στο Βασιλικό.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, απέκτησε ένα ευρύ φάσμα εμπειρίας στη βιομηχανία ενέργειας (Oil & Gas), συγκεκριμένα στους τομείς Προμηθειών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply & Logistics), Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος, Τεχνικών Διεργασιών, Διαχείρισης, Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, Εταιρικής Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) και της Κυπριακής Εταιρείας Πιστοποίησης, Πρόεδρος του Κυπρο-Ολλανδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Ο κ. Παπαναστασίου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 10 Σεπτεμβρίου 1961.

Είναι νυμφευμένος με τη Γλυκερία Μιχαηλίδου, έχουν ένα γιο τον Ιγνάτιο και κατοικούν στη Λευκωσία.

Ανακοινώσεις

Γραφείο Τύπου Υπουργού