Loading...
Αρχική Σελίδα  |  Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις Υπουργείου

Ενημέρωση

Διερευνώνται τρόποι στήριξης των μεταποιητικών επιχειρήσεων που πλήγηκαν από την πυρκαγιά στην ορεινή Λάρνακα και Λεμεσό

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου και ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστας Χαμπιαούρης, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, την κοινότητα Οδούς όπου είχαν συνάντηση με επιχειρηματίες των πυρόπληκτων περιοχών της ορεινής Λάρνακας και Λεμεσού.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν στον μεταποιητικό τομέα από την καταστροφική πυρκαγιά της 3ης Ιουλίου και κατατέθηκαν εισηγήσεις για στήριξη και επαναδραστηριοποίηση των πληγέντων.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η διερεύνηση, σε συνεννόηση και με τις υπόλοιπες συναρμόδιες αρχές, της δυνατότητας εφαρμογής ενός σχεδίου στήριξης της επιχειρηματικής και μεταποιητικής δραστηριότητας, καθώς και της παροχής κινήτρων σε νέους για να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.

Τόσο η κα Πηλείδου όσο και ο κ. Χαμπιαούρης εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους στους κατοίκους και επιχειρηματίες των περιοχών αυτών.

Σχετικά Άρθρα