Loading...
 
Home  |  Useful Information  |  Minister's Press Office

Useful Information

Minister's Press Office

Αλλαγή σκυτάλης στο ΥΕΕΒ - Ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 1η Μαρτίου, η επίσημη τελετή παράδοσης και παραλαβής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, με τον νέο Υπουργό Ενέργειας κ. Γιώργο Παπαναστασίου να παραλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο από την απερχόμενη Υπουργό κα Νατάσα Πηλείδου.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής, η τέως Υπουργός εξέφρασε τη συγκίνησή της, αφού, όπως είπε, τα 2,5 χρόνια που υπηρέτησε στο Υπουργείο «ήταν όντως ένα πολύ όμορφο ταξίδι, παρόλες τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε μέσα στην πανδημική κρίση και με την κρίση ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Τόνισε ότι τα όσα επιτεύχθηκαν αυτά τα τελευταία 2,5 χρόνια, οφείλονται στη συμβολή και τη συνεργασία όλων των στελεχών του Υπουργείου, τους οποίους και ευχαρίστησε από καρδιάς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου και στους Διευθυντές και Διευθύντριες των Τμημάτων και Υπηρεσιών, «που πραγματικά εργάστηκαν ακούραστα για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο να εργάζεστε και στα επόμενα χρόνια, ούτως ώστε να πετύχουμε και την πράσινη μετάβαση, αλλά και τη διασφάλιση της επάρκειας ενέργειας και την επίλυση των προβλημάτων (του τομέα), κρατώντας, ταυτόχρονα, τις τιμές στο χαμηλότερο δυνατό σημείο».

Η κα Πηλείδου εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή της για τα μεγάλα βήματα που έγιναν σε σχέση με τη βιομηχανία και το εμπόριο, όπου, μεταξύ άλλων, τα Σχέδια Χορηγιών του Υπουργείου έχουν συμβάλει στην καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν για την κυπριακή βιομηχανία, τις οποίες και καταδεικνύουν τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφονται τόσο στις εξαγωγές όσο και με τον αυξημένο αριθμό εργαζομένων στον τομέα.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της, η απερχόμενη Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό της τα τελευταία πέντε χρόνια, αρχικά με τον διορισμό της ως πρώτης Υφυπουργού Ναυτιλίας και, στη συνέχεια, ως Υπουργού Ενέργειας. Ευχήθηκε, τέλος, κάθε επιτυχία στον κ. Παπαναστασίου, ο οποίος, όπως σημείωσε, έχει το βιογραφικό, τις γνώσεις και τις εμπειρίες για να ανταπεξέλθει των προκλήσεων του απαιτητικού χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει.

Από την πλευρά του, ο νέος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, απευθυνόμενος στην κα Πηλείδου, τη διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί μαζί με το εξαίρετο προσωπικό του Υπουργείου, στη βάση του πολύ συγκεκριμένου Προγράμματος Διακυβέρνησης, για να ενδυναμώσουν ό,τι έχει ήδη επιτευχθεί, αλλά και για να επιτύχουν ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπαναστασίου εξήρε τα πολύ καλά αποτελέσματα που καταγράφονται στους τομείς του εμπορίου και της βιομηχανίας λόγω των Σχεδίων Χορηγιών, αλλά και των δράσεων που εφάρμοσαν το προσωπικό και η απερχόμενη Υπουργός. Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος του είναι, χρησιμοποιώντας τη τεχνογνωσία και την εμπειρία του στα ενεργειακά, να βρεθούν οι λύσεις και για τα μεγάλα θέματα του τομέα της ενέργειας.

Όπως εξήγησε, το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης έχει ως στόχο τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, ενώ προτεραιότητα αποτελεί και η μείωση του κόστους ηλεκτρισμού με σκοπό να βοηθηθούν η βιομηχανία και η οικονομία. «Μέχρι να πάμε όμως στην πράσινη ενέργεια, θα πρέπει να περάσουμε από μία μεταβατική περίοδο στην οποία θα κάνουμε χρήση φυσικού αερίου». Αυτό το αέριο, πρόσθεσε, πιθανόν να προέρχεται από την περιοχή μας και θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρισμού χαμηλότερου κόστους.

Τέλος, ο νέος Υπουργός Ενέργειας δεσμεύτηκε ότι οι στόχοι που θα τίθενται από το Υπουργείο θα είναι ρεαλιστικοί και μετρήσιμοι. Τόνισε δε ότι τη δουλειά που θα γίνεται στο Υπουργείο θα κρίνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας και σκοπός του είναι «να υπερβούμε τις προσδοκίες τους».

Related Articles